project innerworld

Stichting Future Face en Klas Alpha presenteren KIFESH

Kifesh is het eindresultaat van het project InnerWorld van jongerenstichting Future Face en Acteerschool Klas Alpha. Hierin staat ‘the innerlife’ van jongeren centraal. De film is gebaseerd op de eigen ideeën van de jongeren van Future Face en gemaakt in nauwe samenwerking met acteerschool Klas Alpha.

Bij Future Face krijgen jongeren een podium en worden zij gefaciliteerd in het najagen van hun dromen en ambities. Tijdens ons werk werd duidelijk dat veel jongeren behoefte hebben aan expressie workshops, die ervoor kunnen zorgen dat jongeren op een bredere manier hun gevoelens kunnen uiten. Na diverse brainstormsessies is het acteerproject Inner World geboren: een serie van 7 lessen voor 15- tot 21-jarigen, waarvoor zij de ruimte kregen om op zoek te gaan naar hun ‘innerlife’. Het eindresultaat is de film Kifesh, voorafgegaan door een videopodcast.

Over Kifesh

Kifesh is iets wat je vaak hoort in het Marokkaans en staat voor ‘Hoezo?’ of ‘Wat is er aan de hand?’. In de volwaardige speelfilm gaan jongeren op zoek naar hun ‘inner life’ en maken van hun pijn hun kracht. Dus: wat zien volwassenen niet, waar houden de jongeren zich mee bezig? Wat boeit ze? Waar zijn ze bang voor? Wat zijn hun behoeftes en hun dromen? Het rauwe talent van de jongeren is vastgelegd door de doorgewinterde professionals van Klas Alpha. Zij wisten de juiste voorwaarden te scheppen voor de film Kifesh; het eindresultaat van het project Inner World, een serie van 7 lessen voor 15 tot 21-jarigen van Stichting Future Face. Onderdeel van het project is ook een videopodcast, met een kijkje achter de schermen. Waar hadden de spelers ruzie over? Waarom zijn de onderwerpen belangrijk?

Medewerkers Kifesh

Marouane Meftah is als ambassadeur nauw betrokken bij jongerenstichting Future Face. Hij is een Nederlandse acteur, bekend van zijn rol als Zakaria in de serie Mocro Maffia. De regie was in handen van Wes Mutsaars. Het scenario van Kifesh is verzorgd door Naftalie Vader, terwijl Goof de Koning verantwoordelijk was voor de cameravoering. De acteurs zijn deelnemers aan Future Face.

Klas Alpha

Wes Mustaars is oprichter van Klas Alpha. Belangrijke drijfveer voor hem is het creëren van een veilige sfeer, veel ruimte voor plezier en kansen om te groeien.

 

 

Scroll naar top