Over Ons

Mijn naam is Wes Mutsaars. Ik ben de oprichter van Klas Alpha en werkzaam als acteur en docent. Voor mij is Klas Alpha de school die ik gemist heb. Ik was een vrolijk en enthousiast kind dat geremd werd in zijn creativiteit en vrijheid. ”Wees stil”, ”hou je mond”, ”doe rustig”: Dit waren zo van die boodschappen die ik dagelijks te horen kreeg. Met als resultaat dat ik meer op de gang te vinden was dan in de klas.

Veel volwassenen denken vaak als ze iets willen gaan doen: ”Kan dit wel, is dit niet een beetje raar, wat zullen ze wel niet van me denken?”, of allerlei andere belemmerende overtuigingen die nergens toe leiden behalve tot getwijfel. En voor je het weet sta je alleen maar te fantaseren over wat je allemaal had kunnen doen. Dit zelfde principe zie ik ook vaak gebeuren bij acteren. Het niet durven volgen van je intuïtie of het maken van veilige keuzes op de spelvloer. Jonge kinderen hebben hier in de regel minder last van.

Hun fantasie is nog grenzeloos en ongeremd. Je zou kunnen zeggen dat wij als volwassenen veel kunnen leren van kinderen. Want juist vanuit deze plek waarin het enthousiaste vrije kind in jezelf helemaal welkom is, daar ligt volgens de filosofie van Klas Alpha de magie. Het heet niet voor niets ‘spelen’. Je kan creativiteit niet afdwingen maar je kan wel de juiste voorwaarden scheppen en daar staat Klas Alpha voor. Het creëren van een veilige sfeer en veel ruimte voor plezier is voor ons het allerbelangrijkst. Dat betekent niet dat er geen momenten zullen zijn waar je twijfel of spanning ervaart. Juist daar waar het wat minder comfortabel voelt, liggen de kansen om te groeien.

Het unieke van Klas Alpha is dat je de kans krijgt direct te oefenen in de praktijk door samen met een professionele crew een film te maken. We laten de deelnemers vanuit hun eigen kracht spelen. Kaders maken, maar binnen de kaders vrijheid geven. Veel werken met improvisatie vanuit het karakter dat je speelt en met de juiste regie ontstaan er mooie dingen.

Voor ons is naast vrijheid geven het geheim van mooi resultaat de verbinding die we met elkaar hebben tijdens de lessen waardoor er onderling chemie ontstaat, essentieel bij acteren. Hierdoor creëer je authenticiteit waardoor de kwaliteit van het beeld spat.

Spreekt dit je aan? Klas Alpha staat klaar om met je aan de slag te gaan!

Naast het verzorgen van acteerlessen is Klas Alpha nauw betrokken bij de castings van Messercola Drama. Dit productiehuis is bekend van o.a La Famiglia, Infantilio, De Vloek Van Pegasus, De Grote Sinterklaas Film en De Expeditie Van Familie Vos en Boeien. Deze laatste is dit jaar te zien in de bioscoop.