Over Ons

Mijn naam is Wes Mutsaars. Ik ben de oprichter van Klas Alpha en werkzaam als acteur en docent. Voor mij is Klas Alpha de school die ik gemist heb. Ik was een vrolijk en enthousiast kind dat geremd werd in zijn creativiteit en vrijheid. ”Wees stil”, ”hou je mond”, ”doe rustig”: Dit waren zo van die boodschappen die ik dagelijks te horen kreeg. Met als resultaat dat ik meer op de gang te vinden was dan in de klas.

Veel volwassenen denken vaak als ze iets willen gaan doen: ”Kan dit wel, is dit niet een beetje raar, wat zullen ze wel niet van me denken?”, of allerlei andere belemmerende overtuigingen die nergens toe leiden behalve tot getwijfel. En voor je het weet sta je alleen maar te fantaseren over wat je allemaal had kunnen doen. Dit zelfde principe zie ik ook vaak gebeuren bij acteren. Het niet durven volgen van je intuïtie of het maken van veilige keuzes op de spelvloer. Jonge kinderen hebben hier in de regel minder last van.

Acteerschool Amsterdam | acteerles | Theather | Acteur | Amsterdam | Wes Mutsaars

Hun fantasie is nog grenzeloos en ongeremd. Je zou kunnen zeggen dat wij als volwassenen veel kunnen leren van kinderen. Want juist vanuit deze plek waarin het enthousiaste vrije kind in jezelf helemaal welkom is, daar ligt volgens de filosofie van Klas Alpha de magie. Het heet niet voor niets ‘spelen’. Je kan creativiteit niet afdwingen maar je kan wel de juiste voorwaarden scheppen en daar staat Klas Alpha voor. Het creëren van een veilige sfeer en veel ruimte voor plezier is voor mij het allerbelangrijkst. Dat betekent niet dat er geen momenten zullen zijn waar je twijfel of spanning ervaart. Juist daar waar het wat minder comfortabel voelt, liggen de kansen om te groeien. Spreekt dit je aan? Klas Alpha staat klaar om met je aan de slag te gaan!

Naast het verzorgen van acteerlessen is Klas Alpha nauw betrokken bij de castings van Messercola Drama. Dit productiehuis is bekend van o.a La Famiglia, Infantilio, De Vloek Van Pegasus, De Grote Sinterklaas Film en De Expeditie Van Familie Vos.

Scroll naar top